openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Gesloten – Vacature: curator/educatief medewerker

Haven 4

7741 JV Coevorden

 Gesloten – Vacature Curator/Educatief medewerker

Stedelijk Museum Coevorden zoekt een Curator/Educatief medewerker voor 16 uur per week | Vacature voor een betaalde functie, parttime | Sluitingsdatum: 01-02-2024

In de zuidoosthoek van de provincie ligt de oudste stad van Drenthe. Coevorden verkreeg al in de middeleeuwen van de toenmalige landsheer, de bisschop van Utrecht, stadsrechten. De stad verbond Twente met Groningen en al het reizigers- en handelsverkeer kwam door Coevorden heen. De stad vormde vanwege deze gunstige ligging vaak het strijdtoneel voor veldslagen, maar heeft daarmee tevens een rijke geschiedenis opgebouwd. Stedelijk Museum Coevorden tracht deze historie te bewaren en te ontsluiten voor het publiek.

Stedelijk Museum Coevorden is een echt belevingsmuseum, waar de bezoeker zelf op zoek kan naar verhalen over de geschiedenis van de vestingstad. Het museum is ondergebracht in een monumentaal pand, het Arsenaal. Het pand versterkt het vertellen van het verhaal van Coevorden, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Stedelijk Museum Coevorden deelt het pand met het toeristisch informatiecentrum (ToReCo), de Openbare Bibliotheek en de Historische Vereniging.

Ons team is op zoek naar een

Curator/Educatief medewerker

16 uur per week

Wie zoeken wij?

Je beschikt over een relevante voltooide opleiding op HBO-/WO-niveau of bent momenteel bezig een dergelijke opleiding af te ronden. Je hebt minstens één jaar ervaring met het werken in een museum en hebt affiniteit met tentoonstellingen maken en educatie. Je stelt wisseltentoonstellingen samen, in samenwerking met de Conservator, en houdt je bezig met het daarbij behorende educatieve beleid. Je adviseert in het vernieuwen van de huidige collectiepresentatie. Je bedenkt en organiseert educatieve activiteiten omtrent de (wissel)tentoonstellingen en de historie van Coevorden. Je staat midden in de samenleving en onderschrijft de maatschappelijke, culturele rol die een museum heeft. Je bent bekend met de voorwaarden van de Museumvereniging omtrent tentoonstellingen en educatief beleid.

Wat zijn je taken?

 • Het bedenken en uitvoeren van collectiepresentaties in samenwerking met de Conservator;
 • Het bedenken en uitvoeren van educatieve en participatieve activiteiten;
 • Het werken voor en met (nieuwe) publieksgroepen;
 • Het schrijven van een langetermijnplanning omtrent exposities en het uitvoeren hiervan;
 • Het schrijven van een educatief beleid en het uitvoeren hiervan;
 • Het opzetten en onderhouden van (nieuwe) samenwerkingsverbanden met andere musea.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO-/WO-niveau behaald of bent bezig deze te behalen;
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent collegiaal en kunt “outside the box” denken;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van langetermijnplanningen en educatieve beleidsstukken;
 • Je kunt planningsgericht werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamisch streekmuseum, dat zichzelf de komende jaren zal uitbreiden en vernieuwen. Salariëring vindt plaats volgens de museum-cao, maximaal €3.603,- bij 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Andere arbeidsvoorwaarden zijn nader overeen te komen.

Stedelijk Museum Coevorden erkent het belang en de noodzaak van diversiteit in de organisatie en streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, conform de Code Diversiteit & Inclusie.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan? Dan komen wij graag met je in contact. Stuur je CV en een bondige motivatie naar directeur@museumcoevorden.nl. Solliciteren kan tot en met 1 februari 2024. De eerste gesprekken vinden plaats op 8 en 9 februari.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.museumcoevorden.nl of contact opnemen met Evelien Wieling, Directeur, via directeur@museumcoevorden.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.