openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Stedelijk Museum Coevorden
Haven 4
7741 JV Coevorden
Telefoon: 0524-745040
Mail: info@museumcoevorden.nl

AUTO
Coevorden is bereikbaar via de N34, N377 en de N382. Vanuit de richting Zwolle: neem op de N34 de afslag N377 richting Coevorden/De Krim. Volg centrum/station Coevorden. Vanuit de richting Emmen: neem op de N34 de afslag N377 richting U55/Coevorden/De Krim/Slagharen. Volg centrum/station Coevorden. 

BUS
Met de bus raden wij aan uit te stappen bij station Coevorden. Vanaf het station kunt u eenvoudig naar het museum lopen via de binnenstad:  loop vanaf het station rechtdoor naar de rotonde. Neem op de rotonde de eerste afslag naar de Friesestraat. Volg de Friesestraat tot De Markt (aan uw linkerhand). Steek schuin de markt over richting de haven. U ziet het Arsenaal aan het water aan uw rechterhand. Looptijd: circa 7 minuten. De route vanaf het station naar het museum is ook voor mensen met een beperking (bijv. in een rolstoel) toegankelijk.

FIETS
Voor het gebouw is voldoende gelegenheid om uw fiets te stallen. U kunt hier kosteloos uw fiets stallen.

PARKEREN MET DE AUTO 
Op de Markt, vlakbij het museum, kunt u twee uur lang gratis parkeren met een parkeerschijf/blauwe kaart. Wilt u langer dan twee uur parkeren? Dan kunt u uw auto het beste parkeren op parkeerplaats De Pampert. Dit parkeerterrein, naast zwembad De Swaneburg, heeft ruim tweehonderd plaatsen en ligt op 3 minuten lopen vanaf het centrum. U kunt op dit parkeerterrein de hele dag en gratis parkeren. Alle parkeerplekken zijn gratis toegankelijk.

PARKEREN VOOR MINDERVALIDEN 
Voor het museum zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden (10 meter vanaf de hoofdingang). Ook op De Markt zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden (100 meter vanaf de hoofdingang). Let op: parkeert u op De Markt, dan dient u een parkeerschijf/blauwe kaart te hebben. In het Arsenaal zijn deze parkeerschijven ook te koop. U kunt hier niet langer dan 2 uur parkeren. Op parkeerplaats De Pampert zijn ook invalidenparkeerplaatsen (650 meter vanaf de hoofdingang). U  kunt hier (lang) parkeren. Alle parkeerplekken zijn gratis toegankelijk. Heeft u hulp nodig bij het parkeren? Bel het museum op via 088 012 8315.

TAXI
U kunt het museum per taxi bereiken. De taxi kan voor de deur van het museum stoppen. Het is dan nog circa 10 meter lopen.

TREIN
Coevorden heeft een station, er gaan om het half uur treinen vanuit Zwolle en Emmen naar Coevorden (vervoerder: Arriva). Bekijk voor vertrek altijd de routeplanner. Vanaf station Coevorden naar Stedelijk Museum Coevorden: loop vanaf het station rechtdoor naar de rotonde. Neem op de rotonde de eerste afslag naar de Friesestraat. Volg de Friesestraat tot De Markt (aan uw linkerhand). Steek schuin De Markt over richting de haven. U ziet het Arsenaal aan het water aan uw rechterhand. Looptijd: circa 7 minuten. De route vanaf het station naar het museum is ook voor mensen met een beperking (bijv. in een rolstoel) toegankelijk.

 Stedelijk Museum Coevorden op Google Maps