openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

We organiseren regelmatig speciale activiteiten voor kinderen zoals workshops en rondleidingen. Houd onze evenementen in de gaten.

In het museum 

ArcheoLAB | In het ArcheoLAB kun je het verhaal ontdekken achter archeologische objecten uit het museum. Wat is het? Waar werd het voor gebruikt? En door wie? Hoe oud is het eigenlijk en hoe kan je dat zien? Ga aan de slag als een echte archeoloog!

Word Museuminspecteur! | Als museuminspecteur bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij van het museum vindt. Is er genoeg te doen voor kinderen? Mis je iets in de collectie? Stuur je inspectie in en maak kans op toffe prijzen. Doe mee via www.museumkids.nl 

Speurtocht | Bij de balie van het museum kunnen kinderen een gratis speurtochtenboekje ophalen. De speurtocht loopt langs de gehele vaste collectieopstelling. Kun jij alle opdrachten oplossen? Dan ligt er aan het einde van de speurtocht iets lekkers voor je klaar. We raden de speurtocht aan voor kinderen van 6 jaar of ouder. 

Praatplaat | Bij de balie van het museum kunnen kinderen een gratis praatplaat ophalen. De praatplaat is speciaal ontwikkeld voor de jongste bezoekers van het museum (t/m 6 jaar). Aan de hand van de praatplaat ontdek je samen het museum én alles op de praatplaat. De praatplaat heeft een opdrachtenkaart waar je gebruikt van kunt maken. De praatplaat is getekend door Herman Roozen (zie header/afbeelding).

Verhalenboek | Kinderen kunnen een verhalenboek meenemen bij de balie van het museum. Het verhalenboek bevat drie verhalen over historische figuren  uit de geschiedenis van Coevorden. Aan de hand van hun verhaal met bijhorende puzzels en raadsels worden kinderen op een leuke manier door de presentatie heen geleid. 

Vanaf de bank 

Erfgoedtools | Stedelijk Museum heeft verschillende spellen ontwikkeld via Erfgoedtools: een memoryspel en een groot koppelspel. Deze zijn gratis te gebruiken en kun je ook thuis of op school spelen. 
Memoryspel Stedelijk Museum Coevorden
Koppelspel Stedelijk Museum Coevorden

ThuisMuseum | Bekijk Stedelijk Museum Coevorden vanaf je bank. Jip van ThuisMuseum neemt je mee op reis door het verleden.