Skip to content Skip to footer

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur
Maandag gesloten

Bijzondere dagen

Het museum is gesloten tijdens de volgende feest- en gedenkdagen: Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag. Het museum is open op Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag.

Ticketinfo

Entreeprijzen

CATEGORIE PRIJS
Volwassenen € 7,50
Jongeren 13 t/m 18 jaar € 5,00
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Studenten, CJP € 5,00
Museumkaart gratis
ICOM gratis
Vrienden Stedelijk Museum gratis
Leden Bibliotheek Coevorden gratis

Combi-tickets

Entree Stedelijk Museum Coevorden en Museum Thijnhof: € 12,50
Dit combi-ticket is verkrijgbaar aan de balie van ons museum, maar ook bij de andere deelnemende instelling.

Let op: Rondleidingen en arrangementen zijn niet te combineren met andere acties of met andere gratis toegangskaarten of -passen.

Aanvullende informatie

FOTOGRAFEREN
Fotograferen is alleen toegestaan zonder flits.

KLACHTEN
Een klachtenformulier kunt u opvragen bij de receptie of via onze mail: info@museumcoevorden.nl.

BEZOEKERSVOORWAARDEN
Onze huisregels leest u hier.

PRIVACYVERKLARING
Lees hier de Privacyverklaring van het Stedelijk Museum Coevorden.

NIEUWSGIERIG
Bekijk alvast een promotievideo die gemaakt is door MuseumTV. Check de video van MuseumTV! Op de website van MuseumTV kan je behalve het promotiefilmpje ook enkele korte video’s over het museum bekijken.

Bereikbaarheid

Naar het museum

Stedelijk Museum Coevorden
Haven 4
7741 JV Coevorden
Telefoon: 0524 745040
Mail: info@museumcoevorden.nl

AUTO
Coevorden is bereikbaar via de N34, N377 en de N382. Vanuit de richting Zwolle: neem op de N34 de afslag N377 richting Coevorden/De Krim. Volg centrum/station Coevorden. Vanuit de richting Emmen: neem op de N34 de afslag N377 richting U55/Coevorden/De Krim/Slagharen. Volg centrum/station Coevorden. 

BUS
Met de bus raden wij aan uit te stappen bij station Coevorden. Vanaf het station kunt u eenvoudig naar het museum lopen via de binnenstad:  loop vanaf het station rechtdoor naar de rotonde. Neem op de rotonde de eerste afslag naar de Friesestraat. Volg de Friesestraat tot De Markt (aan uw linkerhand). Steek schuin de markt over richting de haven. U ziet het Arsenaal aan het water aan uw rechterhand. Looptijd: circa 7 minuten. De route vanaf het station naar het museum is ook voor mensen met een beperking (bijv. in een rolstoel) toegankelijk.

FIETS
Voor het gebouw is voldoende gelegenheid om uw fiets te stallen. U kunt hier kosteloos uw fiets stallen.

PARKEREN MET DE AUTO 
Op de Markt, vlakbij het museum, kunt u twee uur lang gratis parkeren met een parkeerschijf/blauwe kaart. Wilt u langer dan twee uur parkeren? Dan kunt u uw auto het beste parkeren op parkeerplaats De Pampert. Dit parkeerterrein, naast zwembad De Swaneburg, heeft ruim tweehonderd plaatsen en ligt op 3 minuten lopen vanaf het centrum. U kunt op dit parkeerterrein de hele dag en gratis parkeren. Alle parkeerplekken zijn gratis toegankelijk.

PARKEREN VOOR MINDERVALIDEN 
Voor het museum zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden (10 meter vanaf de hoofdingang). Ook op De Markt zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden (100 meter vanaf de hoofdingang). Let op: parkeert u op De Markt, dan dient u een parkeerschijf/blauwe kaart te hebben. In het Arsenaal zijn deze parkeerschijven ook te koop. U kunt hier niet langer dan 2 uur parkeren. Op parkeerplaats De Pampert zijn ook invalidenparkeerplaatsen (650 meter vanaf de hoofdingang). U  kunt hier (lang) parkeren. Alle parkeerplekken zijn gratis toegankelijk. Heeft u hulp nodig bij het parkeren? Bel het museum op via 0524 745040.

TAXI
U kunt het museum per taxi bereiken. De taxi kan voor de deur van het museum stoppen. Het is dan nog circa 10 meter lopen.

TREIN
Coevorden heeft een station, er gaan om het half uur treinen vanuit Zwolle en Emmen naar Coevorden (vervoerder: Arriva). Bekijk voor vertrek altijd de routeplanner. Vanaf station Coevorden naar Stedelijk Museum Coevorden: loop vanaf het station rechtdoor naar de rotonde. Neem op de rotonde de eerste afslag naar de Friesestraat. Volg de Friesestraat tot De Markt (aan uw linkerhand). Steek schuin De Markt over richting de haven. U ziet het Arsenaal aan het water aan uw rechterhand. Looptijd: circa 7 minuten. De route vanaf het station naar het museum is ook voor mensen met een beperking (bijv. in een rolstoel) toegankelijk.

In het museum

BEGELEIDING
Kinderen t/m 12 jaar dienen altijd onder begeleiding van een volwassene (persoon van 18 jaar of ouder) het museum te bezoeken. Heeft u een begeleider vanwege een beperking? Dan mag de begeleider gratis mee naar het museum.

KINDERWAGENS EN BABY’S
Met kinderwagens kan gebruik gemaakt worden van de centrale plateaulift. Met deze lift kunt u alle collectieruimtes van het museum bezoeken. Let op: alleen op de begane grond is er een toilet aanwezig waar ook ruimte is om uw baby te verschonen.

HUISDIEREN/HULPHONDEN
Huisdieren zoals honden zijn niet toegestaan in het museum. Uiteraard zijn assistentie/hulphonden wel toegestaan.

MINDERVALIDEN
Het gebouw is voor mindervaliden/mensen met een beperking toegankelijk. U kunt gebruik maken van de hoofdingang (schuifdeur die automatisch open en dicht gaat). In het gebouw is één centrale plateaulift aanwezig, zo kunt u alle collectieruimtes van het museum bezoeken. Let op: alleen op de begane grond is een toilet voor mindervaliden aanwezig.

PARKEREN EN TAXI MINDERVALIDEN 
U kunt ook voor het gebouw worden afgezet door de taxi. Voor het museum zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden (10 meter vanaf de hoofdingang). Ook op De Markt zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden (100 meter vanaf de hoofdingang). Let op: parkeert u op De Markt, dan dient u een parkeerschijf/blauwe kaart te hebben. In het Arsenaal zijn deze parkeerschijven ook te koop. U kunt hier niet langer dan 2 uur parkeren. Op parkeerplaats De Pampert zijn ook parkeerplaatsen voor mindervaliden (650 meter vanaf de hoofdingang). U  kunt hier (lang) parkeren. Alle parkeerplekken zijn gratis toegankelijk. Heeft u hulp nodig bij het parkeren? Bel het museum op 0524 745040.

ROLSTOELEN EN ROLLATORS 
Stedelijk Museum Coevorden is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators en scootmobielen. Er is één rolstoel in het museum aanwezig die geleend kan worden. Reserveren kan via info@museumcoevorden.nl of door te bellen naar 0524-745040. U kunt gebruik maken van een ruime plateaulift waarmee u alle zalen van het museum kunt bereiken. Let op: alleen op de begane grond is een toilet aanwezig dat toegankelijk is voor mindervaliden. Op de eerste verdieping zijn wel reguliere toiletten aanwezig.

STOELTJES/KRUKJES
In het museum staan verschillende stoelen, banken en krukken waarop u mag zitten. Wilt u liever gedurende uw hele museumbezoek een (klap)stoel mee? Geen probleem, dat regelen we. Van tevoren hoeft u hiervoor geen contact op te nemen met het museum.