Skip to content Skip to footer

Coevorden in Stripvorm

Met tekeningen van kunstenaar Herman Roozen

– Te zien van 6 juli 2024 tot en met 2 maart 2025 –

Wat kenmerkt Coevorden?
Is het misschien het kasteel en het vestingverleden? Of juist ook de hunebedden en het Pieterpad? Als oudste stad van Drenthe heeft Coevorden veel te maken gehad met strijd. Toch zijn er ook veel andere manieren waarop je naar het verleden én heden van de gemeente Coevorden kunt kijken.

Herman Roozen
Aan de hand van vier thema’s vertellen we het échte verhaal van Coevorden; over ‘Fabels en legenden’, ‘karakteristieke gebouwen’, ‘archeologie’ en ‘tradities’. Maar in de eerste plaats zijn het vooral de Coevordenaren zelf die deze onderwerpen tekenen. Kunstenaar Herman Roozen (Toldijk, 27 augustus 1966) neemt dit wel heel letterlijk; de thema’s komen tot leven met zijn tekeningen en strips.

Verleden én heden
Zijn werken geven een unieke en creatieve kijk op het verleden én heden van Coevorden, samen met een gezonde dosis humor. Maar bovenal tonen zijn illustraties een menselijke kant van de geschiedenis, die het verdient om tentoongesteld te worden. In Coevorden in Stripvorm worden zijn werken op een eigentijdse manier gecombineerd met historische objecten en kunstwerken uit de regio.