openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

OVER STEDELIJK MUSEUM COEVORDEN 
Stedelijk Museum Coevorden is gevestigd in het Arsenaal aan de Haven in Coevorden. In het Arsenaal zijn ook de bibliotheek, de historische vereniging en een TIP (Toeristisch Informatie Punt) gevestigd. Het museum beschikt over de eerste en tweede verdieping. Er is één gedeelde entree. Bij de balie op de begane grond kunt u een kaartje kopen voor het museum of uw museumticket scannen. Vervolgens kunt u met de trap of lift naar de eerste verdieping (Stedelijk Museum Coevorden). Er zit ook altijd iemand achter de balie in het museum. Deze persoon kan u meer vertellen over de collectie, de geschiedenis van Coevorden en onze activiteiten. 

Veelgestelde vragen

Kan ik het museum steunen? 
U kunt het museum op verschillende manieren steunen: word vriend van het museum voor slechts 20,- euro per jaar en ontvang leuke extra’s. Voor alle informatie over vriend worden, klikt u hier. Ook kunt u een eenmalige bijdrage (donatie) geven aan het museum. U kunt dan een mail sturen naar info@museumcoevorden.nl voor meer informatie. Daarnaast kunt u ons gratis steunen door ons te volgen op onze sociale media-kanalen. Voor bedrijven is het mogelijk om sponsor te worden. 

Uw bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Stedelijk Museum Coevorden is  geopend van dinsdag tot en met zondag. We hanteren de volgende openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 09:30 – 17:00 uur. 
Zondag 12:00 – 17:00 uur. 
ArcheoHotspot Coevorden is tijdelijk gesloten. 

Is het verplicht te reserveren? 
Reserveren is niet verplicht. Het is mogelijk om een ticket te kopen aan de kassa. 

Kan ik gebruik maken van een kluisje?
Ja, u kunt gebruik maken van een kluisje. 

Is de Museumkaart geldig bij Stedelijk Museum Coevorden?
Ja, de Museumkaart is geldig. Let op: neem wel uw Museumkaart mee tijdens uw bezoek.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik naar Stedelijk Museum Coevorden?
Stedelijk Museum Coevorden is goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en te voet. Bekijk kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier meer informatie over routebeschrijvingen en parkeergelegenheid.

Zijn er faciliteiten voor mensen met een beperking?
Het museum is goed begaanbaar voor mensen met een beperking. In het museum bevinden zich op de begane grond toiletten voor mindervaliden. Op het parkeerterrein nabij het museum zijn ook mindervalideparkeerplaatsen aanwezig. Het museum beschikt ook over een lift. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met het museum door te mailen naar info@museumcoevorden.nl.

Meer informatie over toegankelijkheid? Klik hier.

Rondleidingen en activiteiten

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Ja, onze vrijwilligers ontvangen u in het museum en kunnen indien gewenst een toelichting geven. Of bekijk de pagina educatie (volwassenen) voor meer informatie. 

Kan ik het museum bezoeken met mijn leerlingen?
Ja, neem hiervoor contact op met het museum via info@museumcoevorden.nl. Schoolbezoeken dienen altijd vooraf besproken te worden met het museum. Of bekijk de pagina educatie (onderwijs) voor meer informatie. 

Ik zou graag film- en fotografieopnamen maken in Stedelijk Museum Coevorden. Kan dat?
Anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden is het de bezoeker verboden om foto-, video- en filmopnamen te maken waarbij gebruik wordt gemaakt van lampen, flitsapparatuur en statieven. Voorts is het verboden, anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden deze foto-, video- en filmopnamen openbaar te maken dan wel te vermenigvuldigen, op welke wijze en met welk medium dan ook, en met inbegrip van elektronische media. Voor vragen over opnamen in het museum kunt u mailen naar info@museumcoevorden.nl.

Meer informatie over rondleidingen en arrangementen? Klik hier.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@museumcoevorden.nl