openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

ALGEMEEN
Stedelijk Museum Coevorden is gevestigd in het Arsenaal aan de Haven in Coevorden. In het Arsenaal zijn ook de bibliotheek, de historische vereniging en een TIP (Toeristisch Informatie Punt) gevestigd. Het museum beschikt over de eerste en tweede verdieping. Er is één gedeelde entree. Bij de balie op de begane grond kunt u een kaartje kopen voor het museum of uw museumticket scannen. Vervolgens kunt u met de trap of lift naar de eerste verdieping (Stedelijk Museum Coevorden). Er zit ook altijd iemand achter de balie in het museum. Deze persoon kan u meer vertellen over de collectie, de geschiedenis van Coevorden en onze activiteiten.

ASSISTENTIE/HULPHONDEN
Het museum is toegankelijk met een assistentie/hulphond. U hoeft vooraf geen contact met ons op te nemen hierover.

BEGELEIDING 
Kinderen t/m 12 jaar dienen altijd onder begeleiding van een volwassene (persoon van 18 jaar of ouder) het museum te bezoeken. Heeft u een begeleider vanwege een beperking? Dan mag de begeleider gratis mee naar het museum. 

FOTOGRAFEREN 
Fotograferen is alleen toegestaan zonder flits.

HUISDIEREN
Huisdieren zoals honden zijn niet toegestaan in het museum. Uiteraard zijn assistentie/hulphonden wel toegestaan.

KINDERWAGENS EN BABY’S
Met kinderwagens kan gebruik gemaakt worden van de centrale plateaulift. Met deze lift kunt u alle collectieruimtes van het museum bezoeken. Let op: alleen op de begane grond is er een toilet aanwezig waar ook ruimte is om uw baby te verschonen.

MINDERVALIDEN
Het gebouw is voor mindervaliden/mensen met een beperking toegankelijk. U kunt gebruik maken van de hoofdingang (schuifdeur die automatisch open en dicht gaat). In het gebouw is één centrale plateaulift aanwezig, zo kunt u alle collectieruimtes van het museum bezoeken. Let op: alleen op de begane grond is een toilet voor mindervaliden aanwezig.

PARKEREN EN TAXI MINDERVALIDEN 
U kunt ook voor het gebouw worden afgezet door de taxi. Voor het museum zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden (10 meter vanaf de hoofdingang). Ook op De Markt zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden (100 meter vanaf de hoofdingang). Let op: parkeert u op De Markt, dan dient u een parkeerschijf/blauwe kaart te hebben. In het Arsenaal zijn deze parkeerschijven ook te koop. U kunt hier niet langer dan 2 uur parkeren. Op parkeerplaats De Pampert zijn ook parkeerplaatsen voor mindervaliden (650 meter vanaf de hoofdingang). U  kunt hier (lang) parkeren. Alle parkeerplekken zijn gratis toegankelijk. Heeft u hulp nodig bij het parkeren? Bel het museum op 0524-745040. Informatie over de route kunt u vinden op de pagina ‘Route’.

ROLSTOELEN EN ROLLATORS 
Stedelijk Museum Coevorden is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators en scootmobielen. Er is één rolstoel in het museum aanwezig die geleend kan worden. Reserveren kan via info@museumcoevorden.nl of door te bellen naar 0524-745040. U kunt gebruik maken van een ruime plateaulift waarmee u alle zalen van het museum kunt bereiken. Let op: alleen op de begane grond is een toilet aanwezig dat toegankelijk is voor mindervaliden. Op de eerste verdieping zijn wel reguliere toiletten aanwezig.

STOELTJES/KRUKJES
In het museum staan verschillende stoelen, banken en krukken waarop u mag zitten. Wilt u liever gedurende uw hele museumbezoek een (klap)stoel mee? Geen probleem, dat regelen we. Van tevoren hoeft u hiervoor geen contact op te nemen met het museum.