openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Museum open vanaf 9 juni

Stedelijk Museum Coevorden opent vanaf 9 juni weer haar deuren voor het publiek. Dit besluit is genomen n.a.v. de persconferentie eind mei waarbij bekend werd gemaakt dat onder andere musea weer open mogen. Het Cultuurhistorisch Paviljoen op de Weeshuisweide blijft voorlopig nog gesloten. Het museum ziet onvoldoende mogelijkheden om de richtlijnen van de overheid op deze locatie te kunnen waarborgen. Het Cultuurhistorisch Paviljoen is reeds omgebouwd tot expositieruimte die van de buitenkant te bezichtigen is.

ARCHEOHOTSPOT
ArcheoHotspot Coevorden is verhuisd en is voortaan gevestigd in Stedelijk Museum Coevorden. De ArcheoHotspot zal op zondagen van 12:00-17:00 geopend zijn. Voor de ArcheoHotspot gelden dezelfde regels als voor het museum. Men dient online en kaartje te reserveren voor het museum, waarmee bezoekers ook toegang krijgen tot de ArcheoHotspot.

CORONAREGELS
Bezoekers van 13 jaar of ouder dienen een mondkapje te dragen tijdens een bezoek. Ook geldt voor alle bezoekers dat vooraf online een e-ticket reserveren verplicht is.

Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen genomen en volgen we het protocol van de Museumvereniging. Zo blijft het voorlopig alleen mogelijk online een kaartje te kopen via de website van het museum. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Via de website van het museum kunt u een tijdsblok reserveren waarop u het museum kunt betreden. Op deze manier reguleren we het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum aanwezig is. Ook treffen we extra hygiëne-maatregelen zodat bezoekers veilig gebruik kunnen maken van bijv. een kluisje, de garderobe en het toilet.

Daarnaast zijn wij bezoekers verplicht te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Heeft u klachten, blijf dan thuis. We kunnen u toegang tot het museum weigeren bij gezondheidsklachten.

TENTOONSTELLINGEN
Momenteel zijn er naast de vaste collectie twee tijdelijke tentoonstellingen te zien in het museum. De tentoonstelling ‘Coevorden bevrijd’, over de bevrijding van Coevorden tijdens de Tweede Wereldoorlog, is te zien tot en met 5 september 2021.
Daarnaast is de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’, over de geschiedenis van culturele podiuminstellingen in Coevorden ter ere van het 10-jarig jubileum van Theater Hofpoort, verlengd tot en met 5 september 2021.

Vragen? Check op onze website de ‘Veelgestelde vragen’. Of mail naar info@museumcoevorden.nl.