openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Familiedag was een groot succes

De familiedag was een groot succes. Op dinsdag 3 mei organiseerden we in samenwerking met een aantal partners een Culturele Familiedag in Coevorden. Gratis en voor iedereen toegankelijk tussen 13.00 en 16.00 uur. 

We kijken met een grote glimlach terug op de familiedag: naar schatting zijn er meer dan 200 bezoekers geweest. Er was van alles te doen: kinderen konden zich laten schminken, er waren ballonnen, glitter tattoos, een workshop maak en versier je eigen kroon, een workshop familiewapens maken, voorlezen in de bibliotheek, bezoekers konden op de foto in de middeleeuwen (met green screen en verkleedkleding), er was een speurtocht in het museum, bezoekers konden het museum ontdekken met behulp van de praatplaat,  er waren kinderkasteelrondleidingen, stadswandelingen én op de Weeshuisweide zorgden de buurtsportcoaches voor vermaak met Oud- Hollandse spelletjes. 

Bij de Historische Vereniging van Coevorden konden mensen hun eigen familiestamboom ontdekken en maken. Daarnaast bood de vereniging een kijkje achter de schermen. Bij Het Ambacht (in de Gansehof) konden bezoekers een eigen tuinkaars maken. Stedelijk Museum Coevorden was tussen 13.00 en 16.00 uur gratis toegankelijk voor publiek in het kader van de Familiedag. Pip & Zip (Tippo & Jolpo Entertainement) organiseerden de workshops en verzorgden het schminken, de ballonnen en de glitter tattoos. 

Samenwerkende partijen: Tippo & Jolpo Entertainment | Het Ambacht | Buurtsportcoaches Gezond Coevorden | Bibliotheek Coevorden | Historische Vereniging Coevorden | Stichting ToReCo | Stedelijk Museum Coevorden 

Foto’s door Melissa Luisman en Esselien de Groot (Coevorder Nieuws).