openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Evelien Wieling is nieuwe directeur Stedelijk Museum Coevorden

Evelien Wieling (25) is per 1 januari de nieuwe directeur van Stedelijk Museum Coevorden. Zij maakte de overstap van Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht, waar zij als museummanager werkzaam was. Wieling studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en was tijdens een deel van haar studie al werkzaam bij Museum Collectie Brands.

‘Als directeur kan ik de opgedane kennis uit mijn studie perfect combineren met de werkervaring die ik inmiddels heb opgedaan,’ vertelt Evelien Wieling. ‘Ik zie er enorm naar uit om de komende jaren in Stedelijk Museum Coevorden aan de slag te gaan. Er liggen grootse plannen voor het museum en ik vind het een eer dat ik mijn steentje hieraan mag bijdragen.’

Voor Wieling is de organisatie van Stedelijk Museum Coevorden niet helemaal onbekend terrein. ‘Ik loop al wat langer in het museum rond, eerst voor het schrijven van een onderzoeksrapport en later als interim-directeur. Het directeurschap wordt daardoor iets makkelijker; je hoeft niet meer uit te vinden hoe bepaalde organisatorische processen lopen. Hierdoor kan ik me ook meer focussen op het leggen van verbindingen tussen verschillende partijen in Coevorden.’

Met haar komst volgt Wieling voormalig directeur Rik Klaucke op.

Evelien Wieling. Foto: Dylan de Lange