openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Binnenkort: tentoonstelling: ”Wie is Mijndert?”

Stedelijk Museum Coevorden organiseerde eerder dit jaar al de kunstwedstrijd ‘Wie is Mijndert?!’ voor kunstenaars die wonen of werkzaam zijn in Drenthe/Groningen. Hierbij hebben we kunstenaars gevraagd een beeltenis te maken van Mijndert van der Thijnen. In tegenstelling tot zijn tijdgenoot Rabenhaupt, zijn van Mijndert geen afbeeldingen beschikbaar. Niemand weet dus hoe hij er precies uitzag. In 2022 organiseert het museum een tentoonstelling over deze Coevordense helden. Daarbij zal het werk van kunstenares Diane Brodie onderdeel zijn van deze tentoonstelling. Als winnaar van de kunstwedstrijd maakt zij een beeltenis van Mijndert van der Thijnen. 

Naar aanleiding van deze kunstwedstrijd is Stedelijk Museum Coevorden de samenwerking aangegaan met een basisschool in Coevorden: C.B.S. Mijndert van der Thijnen. Alle leerlingen van deze school zijn momenteel bezig met het maken van een portret van Mijndert. Een deel van de leerlingen is bezig met een beeltenis van het huis (en de huisdieren) die Mijndert mogelijk heeft gehad. Het resultaat zal in 2022 te bewonderen zijn in Galerie Kunst op Vijf in Coevorden. Bij deze het ‘work in progress’. Binnenkort meer!

De kunstwedstrijd ‘Wie is Mijndert?!’ wordt mede mogelijk gemaakt door Emmaplein Foundation en het Prins Bernard Cultuurfonds.