openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Scholen op bezoek in het museum

Afgelopen week kregen we bezoek van meerdere scholen in het museum. In het kader van het ‘archeologieproject’ kregen ze een rondleiding door de ArcheoHotspot, het museum én het enige kasteel van Drenthe. Ook was er natuurlijk de gelegenheid om zelf een maliënkolder aan te doen, je te verkleden als jonkvrouw of prinses en eens te voelen hoe zwaar zo’n hellebaard nou echt is. 

Archeologieproject
Bij het Stedelijk Museum Coevorden kunt u in samenwerking met het museum deelnemen aan een groot educatief project waarin leerlingen van verschillende klassen, 4-5 weken onder begeleiding van museumvrijwilligers, aan de slag gaan met verschillende thema’s.

Het project bestaat uit: lesmateriaal voor docenten voor de eerste 2 dagen | per klas drie lesmiddagen met een thema: Archeologie, Koken, Vrije tijd of Het Kasteel | een keer per week, per klas een praktijkmiddag (o.a. koken bij een restaurant, rondleiding in het museum of het kasteel en historische kinderspelen) | laatste week: inrichten per klas, van een eigen museum op school: thema ‘Je eigen museum’. Voor meer (prijs)informatie over dit project kunt u contact opnemen met: info@museumcoevorden.nl

Afbeelding: een aantal kinderen bij het Kasteel van Coevorden.