openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Opening tentoonstelling Coeverse Kinderboeken

Coevorden is voor verschillende schrijvers de inspiratie geweest voor een bijzonder boek of verhaal. Niet alleen boeken voor volwassenen, maar ook juist voor kinderboeken vormt Coevorden regelmatig het decor. Misschien wel dankzij de spannende verhalen over ridders en veldslagen, door de hunebedden in de omgeving of misschien wel gewoon omdat het zo’n bijzonder stadje is. In de tentoonstelling ‘Coeverse Kinderboeken’ komen al deze kinderboeken voorbij.

Opening
Tijdens de opening op 10 oktober om 14.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Jeroen Huizing. Ook wordt er op 10 oktober vanaf 14.00 uur voorgelezen in het museum uit Drentse kinderboeken door schrijvers van het Huus van de Toal. Kinderen kunnen gratis komen luisteren!
Naast dat de tentoonstelling officieel geopend wordt kunnen vanaf 10 oktober leden van de Bibliotheek Coevorden gratis het museum bezoeken! Om dit te vieren krijgen de eerste 10 leden die met hun bibliotheekpas het museum bezoeken een kadobon van € 15 euro van The Read Shop.

Voorleesactiviteiten
Tijdens de tentoonstelling worden er op meerdere momenten voorleesactiviteiten georganiseerd in het museum én in de Gansehof. Data die al vast staan zijn: 18 oktober, 24 oktober en 7 november. Houd de website, facebook en de pers in de gaten voor data en tijden.

Verhalenwedstrijd
Het is tijd voor een nieuw Coevers kinderboek! Wie schrijft het leukste, mooiste of spannendste kinderverhaal met Coevorden in de hoofdrol? Degene die het beste verhaal schrijft krijgt een exemplaar van zijn of haar eigen boek inclusief twee op maat gemaakte illustraties. Voor meer informatie kijk op www.museumcoevorden.nl.