openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Oorlogsgeheimen in SMC

Kunst en Cultuur Drenthe is vorig jaar gestart met ‘Gekleurd Grijs’ om de cultuurparticipatie onder ouderen te bevorderen. In samenwerking met Drentse culturele organisaties en kunstenaars biedt K&C in de actiemaand februari de senioren een aantal bijzondere activiteiten.

Rondleiding
Op 5 februari is in Theater Hofpoort de voorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ te zien, een prachtige familievoorstelling over oorlog, geheimen, vriendschap en helden. Speciaal voor opa’s en oma’s en hun kleinkinderen bieden het Stedelijk Museum Coevorden en Theater Hofpoort een bijzonder arrangement aan. Vooraf aan de voorstelling kan men een bezoek brengen aan het museum om meer te leren over Coevorden in de oorlog. Aan de hand van de verhalen van het museum en die van de opa’s en oma’s zal de museumdocent zorgen voor een leerzame inleiding op de voorstelling voor jong en oud.

De voorstelling
De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische Zuid-Limburgse dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet en die van Lambert worden lid van de NSB. Dan komt ook nog Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen.

De rondleiding in het Stedelijke Museum Coevorden start om 13.00 uur. Aansluitend wordt de voorstelling in Theater Hofpoort bezocht. De kosten per persoon zijn € 10,00. Reserveren is verplicht en kan via info@museumcoevorden.nl of telefonisch via 088 012 83 15.

De voorstelling Oorlogsgeheimen is mede mogelijk gemaakt door de Bibliotheek Coevorden.