openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Jeroen Stravers winnaar met foto van de oude aardappelmeelfabriek

Afgelopen weken liep bij het Stedelijk Museum Coevorden de fotowedstrijd ‘Kijk omhoog! De Gevels van Coevorden’, die in context van de huidige tentoonstelling is georganiseerd. Het museum heeft voor de tentoonstelling 10 panden geselecteerd om een breed scala aan architectuur te laten zien. Het museum riep de bezoekers op om zelf een foto te maken van een pand in Coevorden die zij het mooist en historisch waardevol vonden. Deze kon digitaal worden ingestuurd, gezamenlijk met een korte motivatie.

Zaterdag 22 juli was de feestelijke onthulling. Er waren in totaal 8 deelnemers en er zijn 10 foto’s ingezonden. De winnaar is onder het genot van een glas bubbels bekend gemaakt door directeur Stefanie Horneman-Ottens. De 42-jarige Coevordenaar, Jeroen Stravers is met zijn foto van de oude aardappelmeelfabriek aan de Gramsbergerstraat tot winnaar uitgeroepen. Op de foto is een gedeelte van de voormalige aardappelmeelfabriek te zien die in 1908 werd gebouwd naar ontwerp van de architecten Gebroeders Wierenga. Tegenwoordig staat er slechts nog een gedeelte van het pand in vervallen staat.

De winnaar is gekozen door een samengestelde jury die meegewerkt heeft aan de totstandkoming van de tentoonstelling. De jury vindt het pand en de wijze van fotograferen een “originele keuze” van de fotograaf. “Vooral de mooie compositie en het oog voor detail vallen daarbij op. De weerspiegeling in het glas en de rode pijp, die zo herkenbaar is voor de Coevordenaren, maken het plaatje compleet. Tenslotte zijn de kleurstellingen prachtig en is ook het gekozen standpunt origineel.” Zo luidde het oordeel.

De foto fan Jeroen Stravers is te bewonderen in het museum zolang de tentoonstelling ‘Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’ nog loopt, tot en met 10 september.

Foto: Jeroen Stravers bij zijn winnende foto.