openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Gratis IJzerkoekenspeurtocht voor kinderen

Stedelijk Museum Coevorden heeft een IJzerkoekenspeurtocht opgezet door de stad Coevorden, speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De speurtocht staat in het teken van het IJzerkoekenoproer, dat op 22 december 1770 plaats vond in Coevorden. Ter ere van het 250- jarig jubileum én vanwege de annulering van het IJzerkoekenoproer door de stad, is deze speurtocht ontwikkeld.

Vanaf 12 september tot en met 22 december 2020 geven we gratis speurtochtenboekjes uit. Kinderen kunnen op eigen gelegenheid of onder begeleiding van hun ouders, opa’s/oma’s meedoen aan deze speurtocht. De route is verkrijgbaar in Het Arsenaal en dat is ook het startpunt.

Aan de hand van raadsels, objecten en letters in winkels en/of etalages vinden de kinderen aanwijzingen, die zorgt voor het antwoord. De speurtocht eindigt ook bij Het Arsenaal, waar de deelnemers bij het goede antwoord een prijsje kunnen ophalen. Je kunt de speurtocht ook downloaden door hier te klikken.

 

Weet jij alle raadsels op te lossen en het codewoord te kraken? 

 

De IJzerkoekenspeurtocht is mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Drenthe, Gemeente Coevorden en Centrummanagement Coevorden.