openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Gezocht! Materiaal WO I

 

Dit jaar wordt in heel Europa stil gestaan dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) uitbrak. Nederland was in die oorlog neutraal. Hierdoor bleef het land voor het strijdgewoel gespaard. Maar toch had dit gevolgen voor de lokale bevolking, een vluchtelingenstroom uit de buurlanden kwam op gang. Het Stedelijk Museum Coevorden wil van deze gelegenheid gebruik maken om aandacht te schenken aan deze periode.

In een tijdelijke tentoonstelling wordt aandacht geschonken aan het dagelijks leven van de inwoners van de voormalige gemeenten (Dalen, Oosterhesselen, Coevorden, Sleen en Zweeloo) die zijn opgegaan in de huidige gemeente Coevorden. Welke veranderingen bracht de oorlog teweeg? En wat merkten bewoners daarvan? Welke verhalen uit deze periode zijn nog bekend bij nabestaanden? Deze tentoonstelling willen wij gaan illustreren aan de hand van materiaal van bewoners van de gemeente.

Hebt u materiaal, foto’s, brieven, kaarten, prenten,  verhalen of gebruiksvoorwerpen uit,  van of over de voormalig gemeenten uit de periode 1914-1918 en denkt u dat dit interessant kan zijn voor de tijdelijke tentoonstelling?  Neem dan contact op met het Stedelijk Museum Coevorden. Dat kan via info@museumcoevorden.nl of telefonisch via 088 012 83 15. U kunt ook langs komen. Iedere zondagmiddag in de maanden augustus en september is er een medewerker aanwezig die al het materiaal in ontvangst neemt.