openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Tentoonstelling over Coevordense vrouwen in de stad (gratis)

Een aantal culturele instellingen van Coevorden zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met de maatschappelijke instelling Home- Start Coevorden. De activiteiten worden door Stedelijk Museum Coevorden, Theater HofpoortBibliotheken Coevorden en de Synagoge Coevorden georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag, dat elk jaar valt op 8 maart.

Sterke vrouwen van Coevorden
In november 2020 is er een actie gestart waarbij de organiserende instellingen op zoek zijn gegaan naar sterke vrouwen in de gemeente Coevorden. Inwoners van gemeente Coevorden konden een sterke vrouw opgeven. Deze vrouwen worden tijdens het weekend van Internationale Vrouwendag in het zonnetje gezet. De organisatie heeft een video laten maken waarin negen sterke vrouwen uit Coevorden worden gepresenteerd. In de video wordt het verhaal van historische vrouwen én hedendaagse vrouwen verteld. Op deze manier ontstaat er een mooie wisselwerking tussen het heden en verleden. De film is ontwikkeld door Jur Wiersema Multimedia en zal vanaf medio februari te zien zijn op de Facebookpagina van Vrouwendag Coevorden.

Tentoonstelling op de Weeshuisweide
De sterke vrouwen van Coevorden die in de film worden vertoond, krijgen ook ‘op straat’ een podium. Op de Weeshuisweide, een groot veld naast het Kasteel van Coevorden, is vanaf 1 maart een tentoonstelling te zien over deze Coevordense sterke vrouwen. Op deze manier kunnen bezoekers, geheel coronaproof, het verhaal van de vrouwen lezen. De boodschap van deze ‘stadsexpositie’ is dat vrouwen elkaar ‘dragen’ en zodoende vooruit kunnen helpen. De borden zullen de gehele maand maart blijven staan. De borden zijn ontworpen door Patrick Belgers van Trillend Huis.

  • 1 maart 2021 08:00 - 31 maart 2021 17:00
  • 08:00 - 17:00