openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Rondleiding ‘Tussen kunst en geschiedenis’

Rondleiding door een museumgids 

Op donderdag 3 mei zal er een rondleiding gegeven worden langs de nieuwe tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’. De rondleiding start om 14:00 in het museum en is gratis te volgen bij aanschaf van een entreekaartje. Deze kunt u kopen in het museum of online via onze website.

Gezien de beperkte ruimte is aanmelding vooraf gewenst. U kunt uiterlijk tot woensdag 2 mei een e-mail sturen naar info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘rondleiding 3 mei’. Wij vernemen graag met hoeveel personen u wilt komen. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe en het BNG Cultuurfonds.

‘Tussen kunst en geschiedenis’

Acht kunstenaars uit zowel Drenthe als daarbuiten, die in verschillende disciplines werken, zijn uitgenodigd om aan de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ deel te nemen. De deelnemende kunstenaars zijn Kitty Boon, Robin d’Arcy Shillcock, Siemen Dijkstra, Marieke Geerlings, Jans Muskee, Pepijn van den Nieuwendijk, Ria Penthum en Herman Roozen. De kunstenaars hebben tijdens een bijeenkomst uitleg gekregen over het museum, de collectie en de
geschiedenis van Coevorden. Naar aanleiding hiervan hebben zij een eigen object of verhaal over Coevorden uitgekozen. Dit object of verhaal diende als uitgangspunt om een kunstwerk te maken. In de tentoonstelling worden het gekozen onderwerp en het daarop gebaseerde werk zoveel mogelijk naast elkaar getoond. Door de artistieke vertaling van onze collectie, wordt in de tentoonstelling antwoord gegeven op vragen als: “wat gebeurt er met de historische en nieuwe objecten wanneer ze naast elkaar geëxposeerd worden?” en “Ga je daardoor op een andere manier naar het object en de geschiedenis kijken?”

 De tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ is te zien tot en met 16 september 2018.

Informatie foto: Ria Penthum, close-up van het werk ‘Lit-tekens, een ode aan de onbenoemde’.