openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Lezing over funerair erfgoed door Leon Bok

Lezing over funerair erfgoed door Leon Bok

Op zondag 19 mei organiseert het Stedelijk Museum Coevorden een lezing in context van de nieuwe tentoonstelling ‘Dood en begraven’.

De lezing wordt verzorgd door funerair deskundige Leon Bok (1965). Hij studeerde in 1993 af op het onderwerp “Behoud van funerair erfgoed in Nederland”. Sindsdien heeft hij niet alleen bijna alle begraafplaatsen in Nederland bezocht maar ook overzees is hij actief met adviezen over het behoud van Nederlands funerair erfgoed. Hij adviseert houders van begraafplaatsen in Nederland over de wijze waarmee ze kunnen omgaan met historische begraafplaatsen, inventariseert en beschrijft begraafplaatsen en grafmonumenten en schrijft verhalen over wat hij zoal tegenkomt. Hij werkt onder meer voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Stichting Dodenakkers.nl en Bureau Funeraire Adviezen. Begraafplaatsen, grafmonumenten en de verhalen achter de mensen die er onder begraven zijn, is een passie waarover hij graag vertelt.

In zijn lezing zal Bok niet alleen een overzicht geven van wat er aan funerair erfgoed in Nederland te vinden is maar ook wat er zoal beschermd is. Hij neemt het publiek mee in de ontwikkeling van de funeraire cultuur in Nederland waarbij hij met name aandacht zal schenken aan wat er zoal in Coevorden te vinden is en in welke context dat gezien kan worden tot de rest van Nederland. In een toegift zal hij aandacht schenken aan de bijzondere grafkelder voor Van Heutsz op de Nieuwe Oosterbegraafplaats in Amsterdam.

Aanmelden?
Deelname aan de lezing kost €5,- p.p. en is incl. koffie en thee. Aanmelden kan uiterlijk tot 15 mei door een e-mail te sturen naar info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘lezing 19 mei’. De lezing wordt gehouden in het Stedelijk Museum Coevorden en begint om 15.00 uur. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. T. 088-0128315