openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Lezing ‘Midwintertijd: feesttijd van het licht’ door Henk Nijkeuter

Op zondag 28 oktober om 15:00 geeft Henk Nijkeuter in het museum een lezing over ‘Midwintertijd: feesttijd van het licht’. Nijkeuter is Hoofd Collecties en Publiek alsook Rijksarchivaris van het Drents Archief in Assen. Tijdens de lezing komen diverse tradities en gewoontes uit de midwintertijd aan bod en natuurlijk ook de ijzerkoeken van Coevorden. Deelname is gratis. Opgave uiterlijk voor 25 oktober via info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘Lezing Henk Nijkeuter’.

De lezing van Nijkeuter worden georganiseerd in context van het overkoepelende project ‘Het IJzerkoekenoproer van Coevorden’. Dit project omvat behalve randactiviteiten, een optocht met theater op locatie op zaterdag 22 december 2018 en muzikale theateroptredens door Maters en Roberti in Theater Hofpoort. Wilt u alvast meer weten over het programma van 22 december? Kijk dan op www.museumcoevorden.nl/ijzerkoekenoproer
Dankzij financiële bijdragen van Gemeente Coevorden, Provincie Drenthe, Compenta en het Prins Bernhard Cultuur Fonds zijn de ‘ijzerkoeken activiteiten’ mogelijk gemaakt.

Afb. Jan van Ravenswaay, IJzerkoekenoproer in Coevorden, TU Delft Library.