openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Creatieve workshop én rondleiding

Workshop door Herman Roozen + rondleiding door een museumgids 

Schrijver, illustrator en striptekenaar Herman Roozen heeft al vaak strips gemaakt over de geschiedenis van Coevorden. Zo heeft hij voor de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ in het Stedelijk Museum in Coevorden een centsprent gemaakt over het IJzerkoekenoproer van Coevorden. De tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ is te zien van 14 april tot en met 16 september 2018.

Op zondag 6 mei organiseert het museum een creatieve workshop én rondleiding. Bij aanschaf van een entreekaartje kunnen kinderen, volwassenen en ouderen om 14.00 uur ‘s middags een gratis rondleiding langs de tentoonstelling volgen, onder begeleiding van een museumgids. Aansluitend is de workshop centsprent tekenen voor kinderen en begeleiders, die ook gratis te volgen is. Onder enthousiaste begeleiding van Herman Roozen zullen de deelnemers hun eigen centsprent maken.

Voor de activiteiten op 6 mei kunt u er ook voor kiezen om deel te nemen aan slechts één onderdeel. Gezien de beperkte ruimte is aanmelding vooraf gewenst. U kunt uiterlijk tot woensdag 2 mei een e-mail sturen naar info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘Workshop en rondleiding 6 mei. Wij vernemen graag met hoeveel personen u wilt komen. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe en het BNG Cultuurfonds.

‘Tussen kunst en geschiedenis’

Acht kunstenaars uit zowel Drenthe als daarbuiten, die in verschillende disciplines werken, zijn uitgenodigd om aan de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’ deel te nemen. De deelnemende kunstenaars zijn Kitty Boon, Robin d’Arcy Shillcock, Siemen Dijkstra, Marieke Geerlings, Jans Muskee, Pepijn van den Nieuwendijk, Ria Penthum en Herman Roozen. De kunstenaars hebben tijdens een bijeenkomst uitleg gekregen over het museum, de collectie en de geschiedenis van Coevorden. Naar aanleiding hiervan hebben zij een eigen object of verhaal over Coevorden uitgekozen. Dit object of verhaal diende als uitgangspunt om een kunstwerk te maken. In de tentoonstelling worden het gekozen onderwerp en het daarop gebaseerde werk zoveel mogelijk naast elkaar getoond. Door de artistieke vertaling van onze collectie, wordt in de tentoonstelling antwoord gegeven op vragen als: “wat gebeurt er met de historische en nieuwe objecten wanneer ze naast elkaar geëxposeerd worden?” en “Ga je daardoor op een andere manier naar het object en de geschiedenis kijken?”

Informatie foto: Herman Roozen, ‘Hoe Coevern, zonder slag of stoot, weer toestond wat het eerst verbood’