openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Open Monumentendag 2023: gratis stadswandelingen en gratis entree museum

In het Open Monumentenweekend op 9 en 10 september organiseren we weer een bijzondere activiteit! Je kunt namelijk mee op een speciale stadswandeling langs het levend erfgoed van Coevorden. Ook is ons museum tijdens dit weekend gratis te bezoeken.

De stadswandeling

Wist jij dat er in Coevorden elk jaar een Miss-Ganzenhoedster wordt gekozen? Dat er jarenlang een ‘universiteit’ gehuisvest was in het kasteel van Coevorden? En dat ieder jaar in december meer dan honderd Coevordenaren een lokale opstand uit de achttiende eeuw naspelen?  Ontdek deze en meer Coevordense tradities en gebruiken tijdens de stadswandelingen in het Open Monumentenweekend. Loop mee met een gids langs de monumentale gebouwen in Coevorden en laat je verrassen door het levend erfgoed in de vestingstad!

Data en tijdstippen

  • 9 september om 11 uur en om 14 uur
  • 10 september om 11 uur en om 14 uur

Goed om te weten

  • De rondleiding duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
  • De rondleiding is gratis.
  • De rondleiding begint bij het Arsenaal (Haven 4, 7741 JV Coevorden).
  • Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan aan via 088-0128315 of bij de balie van Stedelijk Museum Coevorden.

Deze rondleiding is een samenwerking tussen Stedelijk Museum Coevorden, Theater Hofpoort, Museum Thijnhof, Synagoge Coevorden en Galerie Kunst op Vijf en wordt georganiseerd in het kader van het Open Monumentenweekend. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten die tijdens het Open Monumentenweekend in Coevorden worden georganiseerd. 

Een bijzondere stadsgravure bij het oude raadhuis in de Kerkstraat.

Ganzen Geesje op de Markt. 

De Hervormde Kerk in de Kerkstraat.

De Synagoge in de Kerkstraat.