Skip to content Skip to footer

Vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers!
In Stedelijk Museum Coevorden ontdek je de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Coevorden. Maar dit kan alleen door de inzet van de vrijwilligers. Wil jij je steentje bijdragen aan het voortbestaan van de historie van Coevorden? Kijk dan eens bij onze vacatures!

Museumvacatures:
Museumdocent
Gids
Gastheer/Gastvrouw

Bestuursvacatures:
Penningmeester (bestuurslid)
Algemeen bestuurslid
Secretaris (bestuurslid)

Interesse?
Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te worden bij Stedelijk Museum Coevorden? Dan komen wij graag met je in contact! Stuur je gegevens met een bondig stukje over jezelf naar directeur@museumcoevorden.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelien Wieling, Directeur, via directeur@museumcoevorden.nl.

Vrienden van

DOELSTELLING 
De Vrienden van het Stedelijk Museum Coevorden ondersteunen het Stedelijk Museum Coevorden bij de ontwikkeling, verdieping, verbreding en verbreiding van de kennis van de geschiedenis, kunst en cultuur van de stad Coevorden.

VRIEND WORDEN 
Wie het Stedelijk Museum een warm hart toedraagt en de ontwikkeling ervan wil steunen, kan vriend van het museum worden. Vrienden hebben gratis toegang tot het museum, worden op de hoogte gehouden van tentoonstellingen en uitgenodigd voor openingen. We zetten alles even voor je op een rijtje:

  • Gratis toegang tot het museum met de vriendenpas (met 1 introducé).
  • Uitnodigingen voor (exclusieve) openingen en evenementen.
  • Met korting naar lezingen, speciale evenementen en workshops.
  • Altijd op de hoogte van nieuws en tentoonstellingen in het museum.

De kosten voor een vriendenlidmaatschap zijn €25,- per jaar.
Meldt u zich aan na 1 juli? Dan betaalt u voor dat resterende jaar een gereduceerd tarief van €12,50.

Een jaarlijks lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Om lid te worden kunt u een mail sturen naar info@museumcoevorden.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Na uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met de betalingsgegevens.

Organisatie

MISSIE
Stedelijk Museum Coevorden beheert, behoudt, ontsluit en presenteert de geschiedenis van de gemeente Coevorden met inachtneming van, waar toepasselijk, hedendaagse thematiek. Hierin vervult het museum een centrale rol.

VISIE
Stedelijk Museum Coevorden bestaat om het (im)materieel erfgoed van Coevorden te behouden. Dat wil zeggen: het museum richt zich op de historie en de identiteit van Coevorden ten behoeve van de inwoners van de gemeente en in tweede instantie op het algemene publiek daarbuiten.

Stedelijk Museum Coevorden wil deze geschiedenis uitdragen in samenhang met andere Noord-Nederlandse vestingsteden en Duitse steden, zoals Bad Bentheim, Nordhorn en Lingen, die in de Coevordense historie een belangrijke partner waren. Een naar buiten gerichte uitstraling en ondernemingszin is daarvoor van groot belang. Het museum zet zich hiervoor in met behulp van activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met lokale partners en culturele instellingen.

DOELSTELLINGEN
Stichting Stedelijk Museum Coevorden heeft ten doel:
a. Het bevorderen van de cultuur en de historie van Coevorden en omgeving;
b. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn;
c. Het registreren, bewaren, conserveren, verrijken, documenteren, publiceren, onderzoeken en presenteren van museumcollecties die onder de naam of met de bestemming ‘Stedelijk Museum Coevorden’ in eigendom toebehoren aan de gemeente Coevorden en van museumcollecties die in eigendom toebehoren (of in de toekomst zullen toebehoren) aan de stichting (of aan een met de stichting verbonden rechtspersoon die kunstvoorwerpen ten behoeve van de stichting in eigen houdt respectievelijk zal houden) of die anderszins ter beschikking worden gesteld aan de stichting.

GEREGISTREERD MUSEUM
Het Stedelijk Museum Coevorden is een officieel geregistreerd museum.

ANBI-STATUS
Het Stedelijk Museum Coevorden staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

De ANBI-status van het museum brengt met zich mee dat het museum geen successierecht of schenkingsrecht behoeft te betalen over erfenissen en schenkingen. Iedere euro van jouw bijdrage komt volledig ten goede aan het museum. Daarnaast heeft het schenken aan instellingen met een ANBI-status zekere belastingvoordelen. Meer informatie kun je lezen op de website van de Belastingdienst.

KvK nummer: 51149923
RSIN/fiscaal nummer: 823117765
Voor meer informatie kunt u hier de volgende bestanden bekijken:
Jaarverslag 2023 & Jaarrekening 2023

Jaarverslag 2022 & Jaarrekening 2022
Jaarverslag 2021 & Jaarrekening 2021

Het ingevulde Standaardformulier ANBI publicatieplicht over 2020 kunt u hier vinden.

CODES
Het Stedelijk Museum Coevorden onderschrijft de volgende codes:

           

    

Afwijkingen op de codes worden gedocumenteerd en jaarlijks verantwoord in het jaarverslag.

ARSENAALPARTNERS
Het Stedelijk Museum Coevorden is gevestigd in het Arsenaal: een multifunctioneel verzamelgebouw waar ook de Bibliotheek Coevorden, Stichting ToReCo en de Historische Vereniging Coevorden gevestigd zijn.

            

MEDEWERKERS

Directeur: Evelien Wieling
directeur@museumcoevorden.nl


Conservator: Thomas Bruins
conservator@museumcoevorden.nl


PR- en Communicatiemedewerker: Guus Weggemans
pr@museumcoevorden.nl


Curator & Educatief medewerker: Femke Claus
curator@museumcoevorden.nl

BESTUUR

Voorzitter: Hank Peters
directeur@museumcoevorden.nl


Penningmeester: Ger Vos
penningmeester@museumcoevorden.nl


Bestuurslid: Fokko Molema
f.molema@museumcoevorden.nl

Bestuursvergaderingen worden genotuleerd door Sonja Egberts, AdtRem!

BELONINGSBELEID
De bestuurders van Stedelijk Museum Coevorden ontvangen geen beloning en geen vacatiegelden voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Stichting Stedelijk Museum Coevorden volgt voor de uitvoering van de arbeidsvoorwaarden van haar medewerkers de Museum cao 2023-2024.