openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Winnaars verhalenwedstrijd bekend!

[:nl]

Het is tijd voor een nieuw Coevers kinderboek! Wie schrijft het leukste, mooiste of spannendste kinderverhaal met Coevorden in de hoofdrol? Met deze woorden lanceerde het Stedelijk Museum Coevorden vorig jaar oktober de verhalenwedstrijd bij de tentoonstelling ‘Coeverse Kinderboeken’. De winnaars van deze wedstrijd zijn nu bekend.
Zo’n 21 verhalen werden ingezonden voor de wedstrijd. Een deskundige jury, bestaande uit het Stedelijk Museum Coevorden (Lambert Hans en Sandra Muller, een ‘Coevorderverhalenkenner’ (Erik Mijnheer), de Bibliotheken Coevorden (Carla Boers), The Read Shop Coevorden (Harm Jan Veenstra) en De Nieuwe Veste (Heidi Renting), heeft alle verhalen gelezen en vier verhalen gekozen die in het nieuwe Coeverse boek komen. De vier verhalen zijn erg verschillend, maar vallen op door de schrijfstijl en het onderwerp. De winnende verhalen zijn:
– Mijn nieuwe thuis (Claudia van der Pers, 15 jaar)
– Zwaar verliefd in Coevorden (Hilde Willemijn Bruins, 30 jaar)
– Ondergedoken (Amber Kanninga, 15 jaar en Serena Stevens, 14 jaar)
– Lief Dagboek (Nife Schoonen, 12 jaar)
De verhalen worden opgestuurd naar een illustrator die bij elk verhaal een illustratie op maat zal maken. Hierna wordt het boek in een kleine oplage gedrukt. De winnaars krijgen een exemplaar van het boek. Daarnaast zal het boek ook opgenomen worden in de museumwinkel, de collectie van de bibliotheek en het zal worden verkocht bij The Read Shop in de Gansehof. Wanneer het boek klaar is krijgen de winnaars de eerste exemplaren officieel uitgereikt.

[:]