openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

We zoeken vrijwilligers!

Stedelijk Museum Coevorden is op zoek naar vrijwilligers! Heb jij affiniteit met kunst/cultuur, erfgoed, archeologie en geschiedenis? Lees dan snel verder. We zijn met name op zoek naar gastheren/gastvrouwen voor de receptie in de weekenden.

Het Stedelijk Museum in Coevorden kan alleen bestaan dankzij de inzet van een groep vrijwilligers die ervoor zorgen dat bezoekers gastvrij ontvangen worden. Om ons team van vrijwilligers te versterken zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die hun steentje bij willen dragen aan het voortbestaan van een bijzonder stukje historie van Coevorden.

Als vrijwillige baliemedewerker of gastheer/gastvrouw van het museum werk je circa twee dagen per maand. Je ontvangt de gasten, verkoopt entreebewijzen en geeft informatie over (de activiteiten van) Stedelijk Museum Coevorden. Je werkt altijd samen met één of twee andere vrijwilligers, je staat er dus nooit alleen voor! Het museum heeft een gezellige en enthousiaste groep vrijwilligers.

Daarnaast zoekt het museum ook vrijwilligers voor het geven van rondleidingen in het museum en in het kasteel van Coevorden. Met name de kinderkasteelrondleidingen zijn zeer succesvol gebleken en zijn altijd volgeboekt.

Dus, heb jij een passie voor geschiedenis, erfgoed, kunst/cultuur? Lijkt het je leuk om jong en oud op een interactieve manier te vertellen over de geschiedenis van Coevorden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het museum via info@museumcoevorden.nl of bel naar 088- 012 8315.