openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Vondstenblad archeologie

Gedurende de verlengde lockdown publiceert Stedelijk Museum Coevorden wekelijks een pagina vol quarantainevermaak in de Coevorder Courant. Boordevol nieuws, informatie en  leuke weetjes over het museum en ArcheoHotspot Coevorden. Daarnaast zijn er wekelijks leuke opdrachten en puzzels voor kinderen.

Weet jij waar je bestek vandaan komt? Of hoe oud die bijzondere steen in je tuin is? Heb jij wel eens een oud voorwerp gevonden tijdens een wandeling? Archeologen onderzoeken aan de hand van oude voorwerpen een heleboel. Aan de hand van één voorwerp kunnen ze al heel veel te weten komen over de geschiedenis van een bepaalde plek. Wie weet wat er bij jou in de tuin ligt…

De opdracht van deze week (editie van 16 februari) bevat onder andere het invullen van een vondstenblad, deze kun je hier downloaden. Als je het vondstenblad hebt ingevuld, vergeet het dan niet op te sturen naar het museum per post of per mail via info@museumcoevorden.nl. Je ontvangt dan een écht archeologiediploma.

Stedelijk Museum Coevorden | Haven 4 | 7741 JV Coevorden

ArcheoHotspot Coevorden is tot en met ten minste 2 maart 2021 gesloten in verband met de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus.

Afbeelding: vrijwilligers aan het werk in ArcheoHotspot Coevorden. Foto door Jur Wiersema.