openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Video over monumenten in Coevorden

Vrijdagochtend 22 juli kwam Stichting Drents Monument op bezoek in Coevorden. Samen met vrijwilligers van de Asser Film Club (AFC) maken ze een ‘Monumentenfilm’ over  de 26 meest marktante monumenten van Drenthe. Het doel van de video is om de belangstelling voor monumenten onder de jeugd aan te moedigen. Daarnaast wil de organisatie aandacht vragen voor de zorg van monumenten in Drenthe. 

Over de video 
In de video trekken vier studenten door de provincie om de meest markante monumenten van Drenthe te bezoeken. Tijdens de fietstocht vullen ze een boekje met foto’s. Miss Ganzenhoedster (Yenah Sanli) gaat op pad door Coevorden met de studenten. Lambert Hans, vrijwilliger bij het Arsenaal in Coevorden, speelt een rol in de video. Als stadsgids kent hij alle monumenten in de stad en praat hij de Ganzenhoedster en de studenten bij over het Arsenaal.

Er werden opnames gemaakt bij het beeld van Ganzen Geesje op de Markt, bij het Arsenaal, het Kasteel en de Synagoge. De rol van studenten wordt vertolkt door jongeren uit de provincie: Elin, Lysanne, Wim en Ilse. 

De film zal worden gepresenteerd op middelbare scholen in Drenthe en wordt eveneens vertoond tijdens het symposium ”Verleden, heden en toekomst van monumentenzorg in Drenthe” dat door Stichting Drents Monument en het Erfgoedberaad in Drenthe wordt georganiseerd in 2025. Wanneer de video verschijnt is nog niet bekend.

Foto’s door Herman Woltersom