openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Tekencursus Summer Art School

Onder de naam ‘Summer Art School’ wordt er door het Stedelijk Museum Coevorden in de zomervakantie een driedelige workshop tekenen met houtskool en grafiet georganiseerd. De lessen worden gegeven door kunstenares Caroline Verschoor.

Ter gelegenheid van het nieuw geopende Cultuurhistorisch Paviljoen vindt de eerste sessie van de workshop plaats op zondag 11 augustus, op de Weeshuisweide. Het paviljoen is een object d’art, ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Michel Velt. Het is daarom een interessant onderwerp om na te tekenen. Tijdens het tweede deel van de workshop, op 18 augustus, kiest de deelnemer zelf een object in het museum om na te tekenen. Geïnspireerd door de prachtige tentoonstelling ‘Dood en Begraven’, zal er tijdens het laatste deel van de workshop een tekening van een vanitas stilleven gemaakt worden. Deze laatste les is op 25 augustus. Het vanitasschilderij heeft een protestants-christelijke oorsprong en moedigt de beschouwer aan zich te richten op het hiernamaals middels objecten die vergankelijkheid en leegheid symboliseren.

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er is plek voor een kleine groep, van maximaal 8 deelnemers. Deelnamekosten: €7,50 per les of €15,00 voor de complete driedelige workshop. De tijden van de workshop zijn: 13:30 tot 16:00. U kunt zich aanmelden via docente Caroline Verschoor: carolineverschoor@home.nl of bellen naar: 0524-850103