openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Stagiair gezocht!

Ben je nog op zoek naar een stage voor je opleiding in de educatie of communicatie? Dan is het Stedelijk Museum Coevorden misschien wel dé plek voor jou. Voor het komende studiejaar zijn we op zoek naar twee stagiaires om ons team te komen versterken en aan de slag te gaan met het vernieuwde museum.

Stage communicatie
Met de heropening is het Stedelijk Museum Coevorden haar communicatiekanalen steeds meer gaan uitbreiden. Met een nieuwe website, facebook, twitter en de ontwikkeling van een app proberen we het publiek online te veroveren. Om deze kanalen (en anderen) verder te ontwikkelen zoeken wij een stagiaire die deze (digitale) ontwikkelingen kan ondersteunen.

Taken:
doorontwikkeling van de website
– ontwikkeling van de Museumapp
– schrijven van persberichten en webteksten
– doorontwikkeling facebook en twitter
– presentatie van het museum via divere andere (online) kanalen
– ontwikkelen en uitvoeren van publieksacties en – activiteiten

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste en handige student. Hij of zij heeft affiniteit met online media, met erfgoed en musea en kan goed schrijven. De student moet in staat zijn zelfstandig taken uit te voeren, maar moet het ook prettig vinden om deel uit te maken van een team.


Stage educatie
Het Stedelijk Museum Coevorden ziet het onderwijs als een belangrijke partner. We vinden het belangrijk om de kennis over de historie van Coevorden over te dragen aan kinderen en jongeren uit onze omgeving. Goede educatieve programma’s en pakketten op maat zijn hiervoor van belang. Om nieuw materiaal te ontwikkelen bij het vernieuwde museum zijn we op zoek naar een stagiair met een frisse kijk op erfgoededucatie.

Taken:
ontwikkeling educatief programma voor het basisonderwijs
– doorontwikkeling educatieve pagina van de website
– organisatie van kinderactiviteiten
– onderhouden contact met het onderwijs
– begeleiden van klassenbezoeken

Profiel
Wij zoeken een enthousiaste en handige student. Hij of zij heeft affiniteit met educatie, erfgoed en musea en volgt een relevante opleiding. De student moet in staat zijn zelfstandig taken uit te voeren, maar moet het ook prettig vinden om deel uit te maken van een team.

Geïnteresseerd?
Reacties ontvangen wij graag per mail (info@museumcoevorden.nl).