openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Optreden ‘Cuby and the Blizzards’ 14 juni

In het Stedelijk Museum Coevorden is deze zomer een tentoonstelling te zien met de titel ‘Muziek oet Drenthe’. Niet alleen populaire bands komen voorbij, maar ook Drentstalige muziek, koren, harmonieën en andere muzikale Drenten.

Wellicht één van de bekendste groepen uit Drenthe was ‘Cuby and the Blizzards’. Cuby and the Blizzards (C+B) werd in 1964 opgericht door Harry Muskee en Eelco Gelling. Waar er voorheen talloze beatbands, roc k-‘n-roll-groepen en stemmingsorkesten in Drenthe en Nederland bestonden, kwamen ‘The Blizzards’ voor het eerst met de Blues. De band bestond aanvankelijk uit; Harry Muskee (zang), Eelco Gelling (sologitaar), Dick Beekman (drums), Willy Middel (bas) en Hans Kinds (slaggitaar), in 1967 moest Hans Kinds in militaire dienst en werd hij vervangen door Herman Brood (piano). Een waas van mystiek en romantiek omringde de band, die nog eens extra versterkt werd nadat Muskee zijn intrek nam in een boerderij in Grolloo, de plek waar C+B’s doorbraak-album ontstaat: ‘Groeten uit Grollo’. De boerderij werd een ware broedplaats voor de nationale en internationale blueswereld; kunstenaars, muzikanten en zogenaamde ‘Bohémiens’ bezochten de boerderij door de jaren heen. Simon Vinkenoog, Sonja Barend, Boudewijn de Groot en later ook internationale grootheden als Eddy Boyd, John Mayall en Alexis Korner behoorden tot de gasten van Muskee.

In het kader van de tentoonstelling ‘Muziek oet Drenthe’ worden in de maanden mei tot en met augustus gratis concerten georganiseerd. Zo zal  Montoya op 14 juni werk van Cuby and the Blizzards spelen.  Onder de noemer “MONTOYA plays CUBY” wordt een doorsnede van Cuby blues en bluesrock gespeeld vanaf “Just for fun” (1966) tot repertoire uit de nadagen van C+B. Kijk voor meer informatie ook op www.montoya.nu.

Vanaf 15.00 uur kunt u, net als vroeger, meezingen met de band op de markt.