openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Afgelast: Muzikale voorstelling over de Hondsrug tijdens Open Monumentendagen

Let op: Het theateroptreden ‘Het zit’m in het zand!’ van 10 september is wegens te weinig aanmeldingen afgelast. Het museum is wel gewoon gratis toegankelijk en de lezing op 9 september gaat gewoon door. Ook zijn er Oudhollandse spelletjes aanwezig.

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Open Monumentendag in Nederland. Op deze dagen zijn monumenten in Nederland voor iedereen toegankelijk. Zo ook in Coevorden, waar u tijdens deze dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis kan bezoeken. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Tijdens het gehele weekend worden er in het Arsenaal verschillende activiteiten georganiseerd voor jong én oud.

Theatervoorstelling ‘Het zit’m in het zand!’

Op zondag 10 september kunt u ’s middags met het hele gezin komen kijken naar de familievoorstelling ‘Het zit ‘m in het zand!’ van Maters en Roberti. Deze voorstelling is in de zomer van 2014 meer dan 200 keer met succes gespeeld en er worden nog steeds regelmatig voorstellingen gehouden door het hele land. De voorstelling gaat over De Hondsrug in Drenthe en speelt zich af in het atelier van kunstenares Remi van Rijn, ergens op het zand van die Hondsrug. Het is een leuke muzikale voorstelling waarvan je ook nog wat kunt leren. Een soort les op muziek voor de hele familie! De aanvangstijd van de voorstelling is 14.00. De toegang voor volwassenen bedraagt € 7,50. Voor kinderen, leden en vrienden van de Bibliotheek, het Stedelijk Museum Coevorden en Historische Vereniging Coevorden is de entree € 5,00. Er dient vooraf gereserveerd te worden. Dit kan tot 6 september via: info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘Theatervoorstelling 10 september’, met vermelding van het aantal personen.

Verder zijn er in het hele weekend oud Hollandse spelletjes aanwezig in het Arsenaal, waar de bezoekers zich mee kunnen vermaken. Zaterdag 9 september zal Ysbrand van der Weide van de Historische Vereniging Coevorden een korte lezing geven over ‘boeren, burgers en buitenlui’ in de breedste zin van het woord. Meer informatie hierover zal binnenkort verschijnen.