openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Museum tijdelijk gesloten

Stedelijk Museum Coevorden en ArcheoHotspot Coevorden blijven gesloten vanwege aangepaste maatregelen omtrent het coronavirus. Het museum is gedurende deze periode alleen per mail bereikbaar via: info@museumcoevorden.nl. Zodra we weer open mogen, communiceren we dit via onze website en sociale media kanalen.

Ondanks de sluiting van het museum en ArcheoHotspot Coevorden, zijn er binnen de beperkingen die er zijn ook voldoende activiteiten die wél door kunnen gaan. Zo is er vanaf 3 april een (coronaproof én gratis) tentoonstelling getiteld ‘Coevorden bevrijd’ te zien in het Cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide in Coevorden. In het museum zijn ook een aantal bevrijdingsrokken uit de collectie gepresenteerd, echter zijn deze gedurende de sluiting van het museum niet te bezichtigen. De tentoonstelling ‘Coevorden bevrijd’ is tot stand gekomen n.a.v de geannuleerde tentoonstelling ‘Coevorden 75 jaar bevrijd’, die gepland stond in 2020. De tentoonstelling kon toen niet doorgaan vanwege de omstandigheden omtrent het coronavirus. Het museum schenkt op deze manier in aangepaste vorm aandacht aan het verleden van Coevorden omtrent de Tweede Wereldoorlog.

Daarnaast gaan we online gewoon door en voorzien we ons publiek via alle mogelijke kanalen van informatie, nieuws en opdrachten in het kader van educatie. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op ons eigen kanaal op YouTube of op onze ThuisMuseum pagina.