openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Marieke Geerlings geeft een lezing over grote klei-kunstwerken.

Op zaterdag 16 juni geeft Marieke Geerlings een lezing in het Stedelijk Museum Coevorden. Geerlings is één van de acht deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling ‘Tussen kunst en geschiedenis’, die nog tot 16 september te zien is in het museum. Geerlings heeft als uitgangspunt voor het kunstwerk dat in deze tentoonstelling te zien is, het skelet van een vermoedelijk 16e-eeuwse Spaanse soldaat gekozen. Dit ongeïdentificeerde skelet is in 2012 bij de Haven van Coevorden opgegraven. Het nieuwe kunstwerk dat Geerlings gemaakt heeft, met de titel ‘Je kwam van verre om hier dood te gaan’, is een ode aan deze onbekende figuur. Het is een soort schrijn, gemaakt van klei en is ongeveer 110 cm hoog. Tijdens de lezing zal de kunstenares uitleg geven over haar kunstwerk en hoe zo’n groot werk wordt opgebouwd.

Geerlings woont in Stieltjeskanaal en heeft onder andere gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze heeft exposities in binnen- en buitenland. Ze heeft o.a. werk getoond bij GAA Foundation tijdens de Biënnale van Venetië, in België, Finland en dit jaar in Canada. Ook exposeerde zij bij Galerie Van Strien in Nieuw-Amsterdam, Pulchri in Den Haag en in Coevorden bij Kunst op Vijf.

De lezing start om 14.00 uur, is gratis toegankelijk en incl. koffie en thee. U kunt ter reservering uiterlijk tot donderdag 14 juni een e-mail sturen naar info@museumcoevorden.nl o.v.v. ‘lezing 16 juni’. Wij vernemen graag met hoeveel personen u wilt komen. Bij aansluitend bezoek aan het museum geldt de normale entreeprijs. Dankzij financiële bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BNG Cultuurfonds is deze lezing mogelijk gemaakt.