openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Laatste Cultureel Café dit jaar

Zondagmiddag 7 december zal voor de laatste keer dit najaar het Cultureel Café Coevorden de deuren openzetten van Het Arsenaal, van 14 – 16 uur, de toegang is gratis.
Het CCC is een samenwerking tussen Bibliotheek, Stedelijk Museum Coevorden, ToReCo, de Historische Vereniging en Theater Hofpoort.
Het gevarieerde programma zal in het teken staan van de komende feestdagen.
Zo is er muziek van dwarsfluitleerlingen van Margreet Datema en RelaX zal een akoestisch voorproefje geven op hun optreden vanaf 16.00 uur in De Heeren Van Coevorden.
Verder zullen Tirza en Annemarie namens Bloemengalerie Fleurke vertellen over liturgisch bloemschikken en de betekenis van bloemen in een kerststuk. Zij doen dit d.m.v. een demonstratie en aan het einde van de middag zal het gemaakte bloemstuk verloot worden onder de aanwezigen.
Alexander Moes zal een lezing verzorgen over de ‘IJzerkoekenoproer’ die destijds in Coevorden heeft plaatsgevonden en Rineke Marwitz zal vertellen over de Kunstbeweging.
Doorlopend zijn er winterse foto’s te bekijken van Fotoclub Goed Licht, zal de huisbakker aanwezig zijn met lekkers, verzorgt kringloopwinkel KringelZ het meubilair dat tevens te koop is en natuurlijk sluit Herman Roozen de middag af met zijn samenvatting in stripvorm.
In het voorjaar zullen er opnieuw drie Culturele Café’s gepland worden, mensen kunnen voor de exacte data de media in de gaten houden.