openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Kinderkasteelrondleidingen volgeboekt

Kinderkasteelrondleidingen volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk. Let op: u ontvangt een bericht met daarin een bevestiging of afwijzing. Alleen aanmelden betekent dus nog niet dat u mee kunt doen met de rondleiding.

Stedelijk Museum Coevorden organiseert kinderkasteelrondleidingen in het kasteel van Coevorden.

Het Stedelijk Museum in Coevorden organiseert speciaal voor kinderen interactieve rondleidingen in het kasteel van Coevorden. Onder begeleiding van een enthousiaste ridder óf jonkvrouw (museumdocent) leren de kinderen en andere deelnemers meer over de geschiedenis van het Kasteel. In Coevorden staat namelijk het enige kasteel dat vandaag de dag nog te vinden is in de provincie Drenthe. Een uniek gebouw, een kasteel met een roerig verleden. We nemen je mee door de ridderzaal, de blauwe torenkamer én lopen door de oude gevangenis…ontdek de geheimen van Coevorden tijdens deze spannende reis door de geschiedenis.

Overzicht
Deelname voor kinderen bedraagt 2,50 euro per kind (voor kinderen tot en met 12 jaar). Volwassenen betalen 4,50 euro per persoon. Betalen kan bij aanvang in het Arsenaal. Het startpunt is het Arsenaal (Stedelijk Museum Coevorden, Haven 4, 7741 JV te Coevorden). We verzamelen een kwartier voordat de rondleiding begint.
Let op: kinderen dienen begeleid te worden door minimaal één volwassene (persoon van 18 jaar of ouder).

Parkeren
Er zijn diverse (gratis) parkeerplaatsen rondom het Arsenaal, voor meer informatie verwijzen we u door naar https://museumcoevorden.nl/route/

Toiletten voor mindervaliden en kinderwagens/buggy
In het Arsenaal en het Kasteel zijn toiletten aanwezig. Het Kasteel is niet toegankelijk met een rolstoel/buggy/kinderwagen. In het Arsenaal is wel een toilet voor mindervaliden. Op beide locaties is het mogelijk om baby’s te verschonen op de toiletten.