openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

KANONNENWEDSTRIJD voor kinderen tijdens Garnizoensdag!

Nog een paar maanden en dan zullen de kanonnen weer bulderen tijdens Garnizoensdag! Dit re-enactment evenement vindt dit jaar plaats op 25 augustus. Het streven van Stichting Garnizoensdag Coevorden, het Stedelijk Museum Coevorden, Magisch Drenthe en de andere deelnemers is om jaarlijks een Garnizoensdag te organiseren op de laatste zaterdag van augustus. Er zullen diverse re-enactment verenigingen, muziekkorpsen en ambachtslieden zijn die het leven van die tijd verbeelden. Daarnaast zal het gebulder van kanonnen in de wijde omgeving te horen zijn.

Tijdens Garnizoensdag is er een KANONNENWEDSTRIJD, waarvoor kinderen nu al aan de slag kunnen gaan! Kinderen kunnen zelf, thuis of op school, met behulp van afval- en knutselmateriaal een kanon knutselen. Het kanon mag maximaal 40 x 40 x 40 cm groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van WC-rollen, lege flessen, karton en deksels van lege potten etc. Lever je kanon uiterlijk 25 augustus vóór 13.00 in, bij de receptie van het Arsenaal. Bij de receptie ligt een briefje waarop je je gegevens kan invullen.

Aan het einde van de dag worden 3 winnaars (eerste, tweede en derde plek) bekendgemaakt. Zij krijgen een eervolle onderscheiding met een leuke prijs! De winnaars worden gekozen door een jury bestaande uit museumdirecteur Stefanie Horneman-Ottens en Anneke van Engen van Magisch Drenthe. De winnende kanonnen zullen daarna nog een maand lang in het museum zelf te bewonderen zijn! De andere kanonnen mogen dezelfde dag weer meegenomen worden naar huis. Voor vragen over deze wedstrijd kan er contact worden opgenomen met info@museumcoevorden.nl

Foto: aantal geknutselde kanonnen van vorige editie.