openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

IJzerkoekenoproer 2021 geannuleerd

Stedelijk Museum Coevorden heeft helaas moeten besluiten om de optocht ‘Het IJzerkoekenoproer van Coevorden’ dit jaar niet door te laten gaan. De optocht zou plaatsvinden op zaterdag 18 december. Ook in kleinere vorm zal er dit jaar geen live evenement zijn in Coevorden. Dit besluit is in samenspraak met de andere organisatoren genomen.

Directeur van Stedelijk Museum Coevorden, Rik Klaucke, zegt daarover het volgende: ‘’In verband met de huidige situatie omtrent het coronavirus en de maatregelen die momenteel gelden voor evenementen hebben we besloten om de optocht dit jaar niet door te laten gaan. Dit besluit is met pijn in ons hart genomen omdat het IJzerkoekenoproer belangrijk is voor Coevorden, veel mensen zich hierop verheugd hadden en we het publiek graag iets gezelligs hadden willen bieden in deze tijden. We moeten uiteindelijk concluderen dat het verstandiger is om tijdig aan te geven dat het IJzerkoekenoproer dit jaar niet doorgaat. Wel hebben we leuke alternatieven bedacht, om het oproer alsnog te kunnen vieren. Daarover volgt binnenkort meer informatie.
Medeorganisatoren
Stedelijk Museum Coevorden organiseert ‘Het IJzerkoekenoproer van Coevorden’ in samenwerking met Theater Hofpoort en theatermaakster Marion Maters.

Het IJzerkoekenoproer wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Afbeelding: annulering IJzerkoekenoproer 2021, foto door Maartje Roos.