openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Historische modeshow was geslaagd

Stedelijk Museum Coevorden organiseerde samen met Theater Hofpoort, Diversiteitsplatform Coevorden en Stichting Oud-Oranje een historische modeshow op zondag 17 oktober bij de Fabriek, Theater Hofpoort.

Deze activiteit vond plaats in het kader van de Drentse Regenboogweek. De Drentse Regenboogweek was van 9 t/m 17 oktober en had als thema ‘Coevorden bekent kleur’. De show werd begeleid door Albert Kool van Stichting Oud-Oranje en ging over de emancipatiegolven door de jaren heen (19e en 20e eeuw). Van hoepelrokken tot puntbh’s: Stichting Oud-Oranje  heeft ervoor gezorgd dat iedereen kon stralen in de vorstelijke kostuums. Historie en Hysterie lagen in deze show dicht bij elkaar. Verschillende personen uit Drenthe deden ook mee tijdens de modeshow: jong en oud straalde in de meest bijzondere kleding!

Er werden gedurende de Regenboogweek verschillende activiteiten georganiseerd: een expositie in Kunst op Vijf (nog te zien tot het einde van deze maand), de spectaculaire opening met veel dans en sport, de regenboogkerkdienst, een film, de voorstelling (S)Experiment van Kirsten van Teijn, de pubquiz in Vancouver, de besloten voorstelling in woonwijkcentrum De Schutse, het ‘theatercollege’ van Splinter Chabot, de regenboogbraderie en deze modeshow als afsluitend evenement van het geheel. 

De modellen van de Historische Modeshow, foto’s door Diversiteitsplatform Coevorden.