openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Download het (gratis) DOE-boek voor kinderen!

Speciaal voor kinderen hebben we een DOE-boek gemaakt, om in tijden als deze thuis bezig te kunnen gaan met onderwerpen uit het museum en het Cultuurhistorisch paviljoen / ArcheoHotspot. Download het DOE-boek en ga aan de slag! 

In het Arsenaal, aan de haven, in het centrum van Coevorden ligt Stedelijk Museum Coevorden. Stap binnen en ontdek en beleef de spannende geschiedenis van het kasteel- en vestingverleden! Aan de hand van historische objecten en spannende verhalen nemen we je mee door het museum. Het pronkstuk is een driedimensionale film over de geschiedenis van Coevorden. En er is in het museum niet alleen heel veel te zien, je mag zelf ook veel doen! Luister naar spannende verhalen, ga aan de slag in het ARCHEOLAB, doe een speurtocht of neem deel aan één van de activiteiten die het museum organiseert. Naast de vaste collectie is er ook altijd een wisseltentoonstelling te zien.

Ook het Cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide (in Coevorden) is een onderdeel van het museum. Daar is een ArcheoHotspot gevestigd. Dat zijn plekken waar je zelf kennis kan maken met archeologie. Je loopt gratis naar binnen en mag meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Je kunt ook eigen vondsten laten onderzoeken, vragen stellen of meedoen aan activiteiten. Verkleed je bijvoorbeeld als prins(es), ridder of jonkvrouw en ga op de foto. Of haal je archeologie diploma bij ons! Houd onze sociale media en website in de gaten voor meer informatie.

Tip: je kunt ook één of enkele pagina’s van het DOE-boek printen.

Klik hier en open het DOE-boek