openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Deelnemers TLP ontvangen certificaat

De deelnemers van het TLP (TheaterLeerProject) ontvingen op zondag 6 maart een certificaat als dank voor hun deelname aan het traject. Zij volgden het afgelopen jaar lessen van theatermaakster Marion Maters op het gebied van zang, acteren, dans en theater. 

Aanleiding 

In het kader van het IJzerkoekenoproer, dat sinds enkele jaren wordt gehouden in Coevorden, heeft Stedelijk Museum Coevorden een theaterleerproject bedacht. “We willen jong en ouder talent een kans bieden zich te ontwikkelen op het gebied van theater. Dat doen we in samenwerking met theatermaakster Marion Maters”, aldus Melissa Luisman van Stedelijk Museum Coevorden.

Het IJzerkoekenoproer gaat over het verhaal van de volksopstand die in 1770 ontstond naar aanleiding van het verbod op de rondgang met ijzerkoeken. De jaarlijkse optocht is een samenwerking van Stedelijk Museum Coevorden, Theater Hofpoort en Theaterbedrijf Maters & Roberti. De theatergroep heeft helaas niet mee kunnen doen aan de IJzerkoekenoptocht van 2021, aangezien deze vanwege corona niet door kon gaan.

Als dank voor hun deelname en vanwege het succesvol afronden van alle workshops, ontvingen de deelnemers een certificaat. Deze werd op zondag 6 maart op feestelijke wijze uitgereikt in Stedelijk Museum Coevorden. 

Het project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.