openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Deadline verhalenwedstrijd in zicht!

[:nl]De tentoonstelling ‘Coeverse Kinderboeken’ In het Stedelijk Museum Coevorden is afgelopen, inzendingen voor de verhalenwedstrijd kunnen nog ingezonden worden tot 29 februari!

Het is tijd voor een nieuw Coevers kinderboek! Wie schrijft het leukste, mooiste of spannendste kinderverhaal met Coevorden in de hoofdrol? Het verhaal mag overal over gaan zolang het zich maar af speelt in Coevorden, zoals bijvoorbeeld: Het spook van de Huttenheugte of Het dagboek van een Coevorder poes. Je mag je verhaal baseren op een stukje geschiedenis van Coevorden, maar dat hoeft niet. Er zijn geen eisen aan de lengte van het verhaal, wel is het belangrijk dat het geschreven is voor kinderen of jongeren vanaf 6 jaar en geen verhaal is voor volwassenen.

Het maakt niet uit hoe oud je bent, iedereen mag mee doen! De verhalen worden ingedeeld in drie categorieën op basis van de leeftijd van de schrijver: tot 12 jaar, 12 tot 18 jaar en 18+. Een deskundige jury (bestaande uit een kinderboekenschrijver, het Stedelijk Museum Coevorden, de Bibliotheken Coevorden, The Read Shop Coevorden en De Nieuwe Veste) zal alle ingezonden verhalen beoordelen en een winnaar kiezen in elke categorie.

De winnaars in elke categorie krijgen een exemplaar van zijn of haar eigen boek inclusief twee op maat gemaakte illustraties. Daarnaast zal het boek ook opgenomen worden in de museumwinkel, de collectie van de bibliotheek en het zal worden verkocht bij The Read Shop in de Gansehof! Je verhaal insturen kan via verhalenwedstrijd@museumcoevorden.nl, vermeld bij je aanmelding ook je naam en je leeftijd. Insturen kan tot 29 februari, daarna zal een winnaar worden gekozen.

Voor meer informatie kijk op www.museumcoevorden.nl.[:]