openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

De charme van Coevorden op nationale televisie

Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Coevorden

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Coevorden. Kijk dinsdag 12 december a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Coevorden om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Coevorden
Bert gaat vandaag op zoek naar verhalen over geloof, hoop en liefde in het Drentse Coevorden. Hij ontmoet Huib Minderhoud, een oud-leraar die over elke steen in de stad iets bijzonders kan vertellen. Samen met een aantal oud-leerlingen bezoeken zij hun oude schoolgebouw en halen herinneringen op. Ook maken we kennis met Roelof Speelman, een gepassioneerde poppenspeler. Met zijn optredens kan hij op een andere manier met mensen communiceren. En we brengen een bezoek aan de jaarlijkse Ganzenmarkt, een jaarlijks hoogtepunt in de stad. Hier horen we het bijzondere verhaal van Bep Eckhardt: over haar moeder die tijdens het dementeren toch de liefde in haar ogen zag. Dit alles en meer zie je vandaag in ‘Geloof en een Hoop Liefde’!

Naast Coevorden, zijn ook de plaatsen Losser, Brielle en Wormer deze week te zien in ‘Geloof en een Hoop Liefde’.

De gewone dingen
Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de bewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staan de plaatsen Wormer, Brielle, Coevorden en Losser van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.