openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Coevorden: Ganzenstad

Vanaf 15 oktober is in het museum de tentoonstelling Coevorden Ganzenstad te zien. De Ganzenmarkt is een jaarlijks hoogtepunt in Coevorden. Deze markt, met veel folkloristische gebruiken, wordt al eeuwen lang gehouden. De ganzen, die door de boeren in de omgeving van Coevorden waren vetgemest, werden dan verkocht. Terwijl de bezoekers uit wijde omgeving op de markt hun laatste inkopen voor de winter deden vermaakten zowel jong als oud zich op de kermis. Ook nu nog is de Ganzenmarkt een drukbezocht evenement op de tweede maandag in november. In de tentoonstelling Coevorden Ganzenstad maakt u kennis met de geschiedenis en tradities van de Ganzenmarkt. Daarnaast zullen de vele oude foto’s en filmmateriaal voor de Coevordenaren een feest van herkenning zijn.

Randprogramma Bij de tentoonstelling is een uitgebreid randprogramma ontwikkeld. Zo kunt u zich inschrijven voor 2 kookworkshops in november  waarin de bereiding van gans centraal zal staan, kunt u deelnemen aan een uniek (muzikaal) diner in het museum en wordt er een fotowedstrijd georganiseerd waarvan de winnende foto’s worden tentoongesteld in het museum.

Potje Ganzenborden? Deze tentoonstelling is extra leuk voor kinderen. Bij de balie krijgen ze een dobbelsteen mee waarmee ze in het museum levend ganzenbord kunnen spelen. Wie weet het meeste over de ganzen en wint het spel?

Opening op 15 oktober De tentoonstelling Coevorden Ganzenstad zal geopend worden op 15 oktober om 19.00 uur door wethouder G. Roeles. Samen met de vrijwilligers van het museum zal dhr. Roeles de tentoonstelling bezoeken voordat deze wordt opengesteld voor publiek.

7 november 1966