openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Coeverse Kinderboeken (10-10-2015)

[:nl]Coevorden is voor verschillende schrijvers de inspiratie geweest voor een bijzonder boek of verhaal. Niet alleen boeken voor volwassenen, maar ook juist voor kinderboeken vormt Coevorden regelmatig het decor. Misschien wel dankzij de spannende verhalen over ridders en veldslagen, door de hunebedden in de omgeving of misschien wel gewoon omdat het zo’n bijzonder stadje is. In de tentoonstelling ‘Coeverse Kinderboeken’ komen al deze kinderboeken voorbij. De tentoonstelling is zeker niet alleen voor volwassenen, maar juist ook voor de kinderen! Want aan de achterkant van de tentoonstelling bevind zich een plek waar kinderen kunnen lezen, spelen en ontdekken.

Voorleesactiviteiten
Tippo entertainment leest voor uit de Coeverse Kinderboeken. Spekkies, limonade en een grote berg zitkussens staan klaar voor anderhalf uur aan avonturen in, uit en over Coevorden. Er is een selectie gemaakt uit de mooiste, spannendste en meest bijzondere kinderboeken uit de tentoonstelling om voor te lezen.

Verhalenwedstrijd
Het is tijd voor een nieuw Coevers kinderboek! Wie schrijft het leukste, mooiste of spannendste kinderverhaal met Coevorden in de hoofdrol? Het verhaal mag overal over gaan zolang het zich maar af speelt in Coevorden, zoals bijvoorbeeld: Het spook van de Huttenheugte of Het dagboek van een Coevorder poes. Een deskundige jury zal alle ingezonden verhalen beoordelen. Degene die het leukste verhaal schrijft krijgt een exemplaar van zijn of haar eigen boek inclusief twee op maat gemaakte illustraties. Daarnaast zal het boek ook opgenomen worden in de museumwinkel en de collectie van de bibliotheek! Voor meer informatie kijk op www.museumcoevorden.nl.[:]