openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

ArcheoHotspot Coevorden

ArcheoHotspot Coevorden is gevestigd in het Arsenaal in Coevorden, waar ook Stedelijk Museum Coevorden gevestigd is. ArcheoHotspot Coevorden is gratis toegankelijk in tegenstelling tot het museum.

Informatie over ArcheoHotspot
ArcheoHotspots zijn gevestigd door heel Nederland en is een initiatief van het Allard Pierson Museum. Het zijn plekken waar je zelf kennis kan maken met archeologie. Je kan er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of meehelpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden. Op veel plekken is er ook ruimte om eigen vondsten te laten onderzoeken, vragen te stellen of mee te doen aan activiteiten. Er is bij ArcheoHotspot Coevorden aandacht besteed aan de volgende thema’s: beleefdepot, ArcheoHotspot, Ridders & Jonkvrouwen en Stichting Garnizoensdagen Coevorden.

Ook het Stedelijk Museum Coevorden is begonnen met de realisatie van een ArcheoHotspot. We zijn daarmee de eerste in Noord-Nederland. Vanuit het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis ontvangen we archeologische vondsten waar de vrijwilligers mee aan de slag gaan. We streven ernaar om op regelmatige tijden open te zijn. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bezig te zijn met archeologische objecten en het informeren van bezoekers. Iedereen met een voorliefde voor archeologie en geschiedenis kan amateurarcheoloog worden en meehelpen in de ArcheoHotspot. Amateurarcheologen krijgen daarnaast twee cursussen via de landelijke organisatie van ArcheoHotspots.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via: paviljoen@museumcoevorden.nl

Nieuwsgierig naar ArcheoHotspots? Kijk dan op www.archeohotspots.nl

Openingstijden
In verband met de huidige situatie rondom het coronavirus is de ArcheoHotspot helaas tijdelijk gesloten.

Afbeeldingen: verschillende foto’s ArcheoHotspot Coevorden. Foto’s gemaakt door: Jur Wiersema.