openingstijden: di t/m za 09.30-17.00 uur en zo 12.00-17.00 uur

Activiteiten tijdens Pinksteren in het museum

Net als vorig jaar wordt op Eerste Pinksterdag in Coevorden de Roparun georganiseerd. Deze internationale estafetteloop voert ook door de benedenverdieping van het historische pand het Arsenaal. Het Stedelijk Museum Coevorden, dat ook in het Arsenaal is gevestigd, is deze zondag gratis toegankelijk en u bent van harte welkom om de lopers aan te moedigen. Tijdens 21 mei, Tweede Pinksterdag is het museum dit jaar voor het eerst geopend van twaalf tot vijf uur ‘s middags. Deze feestdag is het namelijk de nationale ‘Dag van het Kasteel’. In context hiervan wil het museum zich graag openstellen voor het publiek. In het kasteel zelf worden er die dag diverse rondleidingen gegeven, georganiseerd door het Kasteel Coevorden. Voor nog meer achtergrondinformatie over het kasteel en de bijbehorende geschiedenis van Coevorden kan men aansluitend tegen normale tarief het museum bezoeken.

Tijdens de Geoparkweek, die dit jaar zal plaatsvinden van 19 mei tot en met 3 juni, organiseert het Stedelijk Museum Coevorden een stadswandeling ‘Sporen van Strijd’. Museumgids Lambert Hans neemt u mee op expeditie door de Stad Coevorden. Hij vertelt u over het roerige verleden en de belangrijke historische rol van de stad. Coevorden was in vroegere tijden namelijk dé toegangspoort tot het Noorden en daarom neemt Coevorden ook een belangrijke plek in bij Geopark de Hondsrug. Luister naar de spannende verhalen en beleef het historische Coevorden tijdens de stadswandeling, die voert langs de hoogtepunten van deze fraaie vestingstad. Ook wordt er een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Coevorden.

 Inschrijven voor deze ‘stadswandeling’ kan tot maandag 21 mei via info@museumcoevorden.nl. De wandeling start om 14.00 uur bij het Arsenaal, Haven 4. Deelname 4,50 per persoon. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar